kadianakis.gr

ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ 28920 23760
Κεντρική   »  Χρήσιμες πληροφορίες   »  Γεωργικά Εφόδια - Εργαλεία   »   Οδηγός Χρήσης & Τοποθέτησης Φύλλων Θερμοκηπίου

Οδηγός Χρήσης & Τοποθέτησης Φύλλων Θερμοκηπίου

 

Ο χειρισμός , η τοποθέτηση, καθώς και η φροντίδα των Πλαστικών Φύλλων επηρεάζει σημαντικά την διάρκεια ζωής τους ή άλλες ιδιότητες. Παρακάτω αναφέρονται ορισμένες οδηγίες  που μπορούν να συμβάλουν θετικά ζωής τους ή στις ιδιότητες τους.

Τοποθέτηση

 • Έως τη στιγμή της τοποθέτησής του, το φύλλο πρέπει να φυλάσσεται σε χώρο σκεπασμένο, δροσερό, και σκιερό, μέσα στο περιτύλιγμά του, τοποθετημένο οριζόντια κι όχι όρθιο.
 • Μην αφήνετε τα θερμοκήπια πλαστικά εκτεθειμένα στον ήλιο, γιατί μπορεί να κολλήσουν και να μην ξεδιπλώνονται.
 • Κατά το άνοιγμα των ρόλων, αφαιρέστε  το πλαστικό ταμπελάκι  ή την ετικέτα  που ετικέτα που υπάρχει στο περιτύλιγμα και φυλάξτε τα μέχρι την επόμενη αλλαγή πλαστικού. Περιέχουν χρήσιμες πληροφορίες για τον τύπο του φύλλου, τις διαστάσεις του, την ημερομηνία παραγωγής κ.λ.π.

 

Σημειώστε πάνω στο ταμπελάκι  την ημερομηνία τοποθέτησης του πλαστικού.

 • Εφόσον  το φύλλο έχει συγκεκριμένη πλευρά, κατά το άπλωμα του βεβαιωθείτε ότι <βλέπει> προς τη σωστή κατεύθυνση, που γράφεται στις οδηγίες τοποθέτησης.
 • Ο συνιστώμενος  τρόπος ξετυλίγματος είναι οι εξής = Στερεώνεται η άκρη του φύλλου στην αρχή της οροφής και μετακινείται ολόκληρος ο ρόλος, ώστε το φύλλο όπως  ξετυλίγεται  να πέφτει απαλά πάνω στην οροφή  ή στο έδαφος, χωρίς να σέρνεται και να τραυματίζεται.
 • Το σκέπασμα του θερμοκηπίου πρέπει να γίνεται νωρίς το πρωί, με  γλυκό καιρό(15-23 βαθμούς). Πρέπει να δίδεται ιδιαίτερη προσοχή ώστε να μην πληγωθεί ή σκιστεί   το φύλλο κατά την τοποθέτηση. Πολύ μεγάλη σημασία  παίζει το σωστό και συμμετρικό τέντωμα, ώστε να μην <κτυπιέται>  το πλαστικό πάνω  στο σκελετό από τον αέρα  και φθείρεται.
 • Η χρήση τρακτέρ για το τέντωμα πρέπει να αποφεύγεται, γιατί το υπερβολικό τέντωμα μπορεί να έχει σαν συνέπεια τη μείωση της ελαστικότητας του φύλλου και να προκαλέσει σκίσιμο το χειμώνα που το φύλλο συρρικνώνεται λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών.
 • Σε περίπτωση που κατά την  τοποθέτηση διαπιστωθεί οποιοδήποτε σοβαρό μηχανικό ή άλλο ελάττωμα που μπορεί να προκαλέσει πρόωρη καταστροφή του, το φύλλο δεν πρέπει να τοποθετείται στο θερμοκήπιο αλλά να ενημερώνεται αμέσως ο αντιπρόσωπος της εταιρίας.
 • Στα δίρρικτα   θερμοκήπια το φύλλο πρέπει να στηρίζεται πάνω στα πλευρά με τα πηχάκια   σε κοντινές αποστάσεις = Σε περιοχές με  ισχυρούς ανέμους τα πλευρά του θερμοκηπίου δεν πρέπει να απέχουν μεταξύ τους περισσότερο από 80 εκατ. Σε περιοχές που δεν πλήττονται έντονα από ανέμους η απόσταση αυτή δεν πρέπει να ξεπερνά το 1 μέτρο.
 • Μεγάλη προσοχή πρέπει να δίδεται στο κάρφωμα του πλαστικού πάνω στο σκελετό, γιατί τις περισσότερες φορές από κεί ξεκινά το <σχίσιμο>.

 

Γενικές Φροντίδες

 • Ο χώρος του θερμοκηπίου πρέπει να εξαερίζεται επαρκώς, ιδιαίτερα το καλοκαίρι. ακόμα κι εάν δεν υπάρχει καλλιέργεια πρέπει μια φορά την εβδομάδα να γίνεται πότισμα ώστε να διατηρείται υγρασία μέσα στο χώρο.
 • Η τεχνική της Ήλιο-απολύμανσης συμβάλει στην μείωση διάρκειας ζωής του πλαστικού λόγω της μη ύπαρξης ικανοποιητικών επιπέδων υγρασίας και εξαερισμού.
 • Στα σημεία επαφής του Φύλλου με το σκελετό είναι ωφέλιμο να βάφεται εξωτερικά με λευκό πλαστικό υδροδιαλυτό χρώμα( δεν συνιστάτε εσωτερικά).
 • Κατά την διάρκεια του καλοκαιριού το πλαστικό πρέπει να επικαλύπτετε με στόκο (όχι ασβέστη) ή άλλο ειδικό υλικό  για προστασία από τις ηλιακές ακτίνες.
 • Η χρήση φυτοφαρμάκων, ιδιαίτερα με θειούχες και χλωριούχες ενώσεις, πρέπει να διατηρούνται στα χαμηλότερο δυνατό επίπεδο:

α. αποφυγή ψεκασμού κοντά ή πάνω στο πλαστικό.

β. με την απομάκρυνση του πλαστικού απολύμανσης, ο χώρος του θερμοκηπίου πρέπει να αερίζεται σχολαστικά.

Πηγή: Πλαστικά Κρήτης
Οδηγός Χρήσης & Τοποθέτησης Φύλλων Θερμοκηπίου
« ΠΙΣΩ

Σχετικά προϊόντα


Ύφασμα Εδαφοκάλυψης 1χ100m..

Ψεκαστήρα Μπαταρίας.....

Ψεκαστήρα KIMA 6 MATABI..

Ψεκαστήρα SuperGreen 16 MATABI..

Ψεκαστήρα Προπιέσεως 2 lit..

Ψεκαστήρας Διπλής.....

Θειωτήρας Πλάτης POLMAX-MATABI..

Θειωτήρας Χειρός με.....

Ψεκαστήρα SuperGreen 12 MATABI..

Ψεκαστήρα KIMA 12 MATABI..

Ψεκαστήρας Απλός 1 L..

Αδιάβροχο Κουστούμι..

Προφιλτρο Σωματιδίων.....

Φορμα Προστασίας 3M..

Γυαλιά Προστασίας.....

Μασκάκι Μιας Χρήσης .....

Μάσκα Μισού Προσώπου 3Μ..

Γυαλιά Προστασίας Μαύρα 3M..

Φϊλτρα Σωματιδίων Μασκών 3Μ..

Φορμα Προστασίας.....

Φίλτρα Αερίων & Ατμών .....

Πεχάμετρο Τσέπης PH HANNA HI98118..

Αγωγιμόμετρο Τσέπης EC/TDS.....

Θερμόμετρο Ψηφιακό..

Αγωγιμόμετρο Εδάφους.....

Βροχόμετρο 50 ml..

Αγωγιμόμετρο - Πεχάμετρο.....

Θερμόμετρο-Υγρασιόμετρο.....

Αγωγιμόμετρο Ροής HANNA (EC)..

Αντλία Μετάγγισης BEM 20 ..

Αντλία Μετάγγισης BEM 25..

Γερμανοπολύγωνα.....

Γερμανοπολύγωνα.....

Ψαλιδι Δεσίματος Tapetool..

Δεματικό Καλωδίων Μαύρο.....

Γαντζάκι Ψαλιδιού.....

Ταινία Δεσίματος.....

Σωλήνας Μεταφοράς.....

Σωλήνας Μεταφοράς.....

Εκτοξευτήρας Ψεκασμού.....

Εκτοξευτήρας Ψεκασμού.....

Τελάρο Μεταφοράς.....